Tovább a tesztmotorra.

Kisokos: Fokozatkijelzők

Írta: TesztMotor.hu 2015-06-04 13:30:00

Milyen fokozatkijelzők vannak és hogy működnek? A cikkből megtudhatod! A KOSO új fokozatkijelzője a váltófényt is magába foglalja - bemutató a cikkben

Hirdetés

Van akinek van és van akinek nincs. Talán ez az első, ami elsőre eszébe jut az embernek a fokozatkijelző szó hallatán. "Mindegyik ugyanolyan és egyébként is minek nekem" - szokott lenni a második gondolat. Arról, hogy kell vagy nem, lehetne vitatkozni, a trend mindenképpen, hogy inkább legyen a motoron, legalább is a neves motorgyártók közül egyre többen teszik a műszarfal részévé a sebesség fokozat kijelzését. Hogy mindegyik ugyanolyan, azt pedig most fogjuk megcáfolni. Ezennel tehát szeretnénk nektek segíteni abban, hogy megismerjék a hazai piacon található legismertebb fokozatkijelzőket és működésüket.

A fokozatkijelzőket három ( plusz egy ) csoportba lehet osztani:

- 1. Váltókapcsolóról működő fokozatkijelzők
- 2. Diagnosztikai/szerviz csatlakozóról működő fokozatkijelzők
- 3. Univerzális fokozatkijelzők

A fokozatkijelzőt célszerű inkább a működésük alapján kiválasztani, mint hogy a kijelző kinézete alapján. Persze nem mondjuk azt, hogy ha valamelyik kijelző nagyon tetszik és még működik is, akkor ne azt vegyük meg. Lássuk miből is választhatunk.

1. A váltókapcsolóról működő fokozatkijelzők

Ha olyan motorod van, amiben gyárilag van a váltóban fokozatkapcsoló, akkor minden bizonnyal az ilyen típusú fokozatkijelző a legjobb választás. Az ilyen fokozatkijelzők közvetlenül a váltóban lévő fokozatkapcsolóról kapják az információt, így ezen fokozatkijelzők nagyon pontosak és nagyon gyorsak is, már amennyiben a váltóban lévő fokozatkapcsoló tökéletesen működik. Ezeknek a beszerelése általában eléggé egyszerű, hiszen csak a váltóból jövő fokozatkapcsoló vezetéke közé kell bedugni, illetve egy kapcsolt +12V-os vezetékre rákötni és már működik is. Ezek a fokozatkijelzők előre vannak programozva, de mivel taníthatóak is, ezért célszerű az adott motor váltójához programozni. Általában az olyan motorokban, amelyekben gyárilag van a váltóban fokozatkapcsoló, létezik környezetvédelmi tiltás és/vagy végsebesség tiltás. Ezen fokozatkijelzők nagy részénél az ilyen tiltások kiiktathatóak illetve programozhatóak. Ha figyelembe vesszük, hogy egy ilyen tiltáskiiktató mennyibe kerül, akkor hamar rájövünk, hogy ha egy olyan fokozatkijelzőt veszünk, amelyikben ez is benne van, akkor szinte ingyen jutunk hozzá a fokozatkijelző funkciójához.

Legismertebb forgalmazók: HealTech Electronics, Proptech
Ár: bruttó 22.500 - 40.000 HUF

2. Diagnosztikai/szerviz csatlakozóról működő fokozatkijelzők

Egyre több olyan motor van, amelyiken van diagnosztikai/szerviz csatlakozó. A motorvezérlő elektronika, más néven ECU, ezen a csatlakozón keresztül küld információkat a diagnosztikai rendszernek. Ezen információk között megtalálhatóak az ECU szerinti aktuális váltófokozat, illetve az aktuális sebesség és fordulatszám értéke is. A diagnosztikai/szerviz csatlakozóra kapcsolódó fokozatkijelzők ezen információk valamelyikéből jelzi ki az aktuális fokozatot. Bizonyos motoroknál az aktuális váltófokozatot, amennyiben az nem elérhető az adatok között, akkor pedig a sebesség és a fordulatszám aránya alapján jelzi ki az aktuális értéket. Ezen készülékek beszerelése a legegyszerűbb, hiszen csak rá kell dugni a diagnosztikai/szerviz csatlakozóra és máris kész. Ezen kijelzők mérete a legkisebb az összes közül.

Bizonyos gyártók által forgalmazott kijelzők tartalmaznak egyéb funkciót is, mint például egy adott sebesség és/vagy fordulatszám elérésekor a kijelzőn lévő aktuális fokozatot villogtatja, ezzel jelezve a motorosnak, hogy elérte a beállított értéket/értékeket.

Legismertebb forgalmazók: HealTech Electronics, Proptech
Ár: bruttó 22.500 - 40.000 HUF

3. Univerzális fokozatkijelzők

Azokra a motorokra, amelyikben se fokozatkapcsoló, sem pedig diagnosztikai/szerviz csatlakozó sincs, azokra csak az univerzális fokozatkijelzőket lehet felszerelni. Ezen fokozatkijelzők betanítás után a sebesség és a fordulatszám arányából számolják ki az aktuális fokozatot. Mivel a fent említett adatokra szükség van a fokozat kijelzéséhez, ezért a megfelelő jeladók vezetékére (sebesség jeladó, főtengely jeladó, fordulatszám jel, trafó vezérlő jel, stb) kell rákötni a kijelzőt a kapcsolt +12V és a testen kívül. Ez természetesen nem a legegyszerűbb feladat, de mivel ezen motorokba csak ilyen típusú fokozatkijelzőket lehet beszerelni, ezért sok választásunk nincs.

A megfelelő beszerelés után ezeket a fokozatkijelzőket meg kell tanítani, hogy eltárolják az sebesség/fordulatszám arányát a későbbi kijelzéshez. Mivel ezen kijelzők a fent említett adatokból számolják ki a kijelzendő értéket, „kissé” lassan jelzik ki az adott fokozatot, illetve ha nem életszerűen motorozunk (például behúzott kuplunggal gurulunk, stb), akkor tévednek is. De hát valamit valamiért...

Az univerzális fokozatkijelzők nagy részénél találhatunk egyéb funkciókat is, mint például a villanófény (shift light) funkció. Ezek általában az előre beprogramozott fordulatszámnál nagy teljesítményű LED-del jeleznek a váltás megkezdésére. Az ilyen kijelzők beszerelése a legbonyolultabb, illetve a legnagyobb a méretük.

Legismertebb gyártók: HealTech Electronics, G.P.T, GPCrono
Ár: bruttó 25.000 - 40.000 HUF

+1. Környezetvédelmi tiltás kiiktatók

A fokozatkijelzőknél meg kell említenünk azon környezetvédelmi tiltás kiiktatókat, amelyek olyan motorba valók, melyek gyárilag rendelkeznek a műszerfalon fokozatkijelzéssel. A környezetvédelmi tiltás kiiktatók a motorból jövő fokozati jelet „hamisítják” meg, aminek következménye a hasznos tulajdonsága mellett, hogy a műszerfalon hamis értéket mutat a fokozatkijelző. Vannak olyan kiiktatók, melyek a műszerfal felé menü fokozati adatokat visszaállítják, így továbbra is helyes érték jelenik meg.

Legismertebb gyártók: HealTech Electronics, PropTech
Átlagár: bruttó 20.000 HUF

Reméljük sikerült kicsit tisztába tenni a fokozatkijelzőkkel kapcsolatos legendákat és tévhiteket. Amennyiben még mindig maradt homályos folt, úgy a MotoPartsShop üzletében szívesen segítenek neked, ahol a fokozatkijelzők terén a legnagyobb választékot találod, illetve segítenek, hogy hol érdemes beszerelni neked a kiválasztott terméket.

MotoPartsShop fokozatkijelző-ajánló

Mi a TesztMotornál a KOSO fokozatkijelzőjét (lásd a kezdőképen) javasoljuk, ami a programozható váltófényt is magába foglalja. Ha már beruházol minőségi "fokira", akkor már váltóvillantód is legyen egyben, nemde?

A KOSO terméke könnyű, kompakt, jól olvasható és könnyen beállítható. Kellemes kék háttérvilágítással és nagyméretű számokkal segíti a gyors leolvasást, a váltófényhez pedig a perifériás látásod is elég (pályázni és gyorsulni ideális).

Ha szeretnél hozzá egy kormányra szerelhető konzolt is (lásd lent), ami plusz pénz ugyan, cserébe nagyon igényes kialakítású (a nakedek csőkormányára ezzel lehet feltenni - lásd a kezdőképen). Hogy milyen motorra teheted fel? Lista és technikai részletek ITT!Hirdetés

Hozzászólások

 • Jenő
  2013-09-15 09:39:38
  Hayabusa

  Tisztelt Ago Motors nekem egy Suzuki Hayabusa motorra felszerelhető fokozatkijelző érdekelne? Erre mit javasoltok, milyet lehet beszerelni, esetleg a leírt típusok közül több fajtával is működik? Előre is köszönöm szépen a választ!
  üdv. Jenő

 • CBR
  2013-08-29 11:05:26
  Tisztelt Ago Motors! Érdeklődnék hogy cbr 600f4i motoromhoz melyik fokozatkijelző lenne jó? Diagnosztikai csatlakozós? Várom válaszát,előre is köszönöm!

 • Attila
  2013-07-14 20:00:59
  Helló nekem Suzuki DL 1000-esem van milyen fokozatkijelzőt javasoltok bele amiben környezetvédelmi tiltás is van,és azt hol lehet megrendelni???

  Nagyon köszi a választ!

 • Tufa
  2013-03-05 07:04:25
  Helló, én szeretném kérdezni,hogy 2004-es yamaha r1-re milyen fajta kell?

 • viktor
  2012-11-04 16:42:35
  fokozatkijelző
  Sikerült. köszönöm a gyors és hasznos választ. maximális elégedetség. :)

 • AGO Motors
  2012-11-04 03:39:57
  Fokozatkijelző
  Viktor, Sajnos nem találtam használati útmutatót, így csak fejből tudom leírni, hogyan is kell, ha megfelelően van bekötve. Tedd közép sztenderre vagy hátsó emelőre. Indítsd be a motort. Ha van rajta az elején egy piros gomb, akkor azt nyomva kell tartani, míg meg nem változik a kijelzőn a kijelzés. Ezután el kezd villogni az 1-es (van olyan modell amin mondjuk még nem villogtatja, de ez ne zavarjon). Ha megjelenik az 1-es, akkor tedd a motort 1.-be, engedd ki a kuplungot és emeld fel a fordualtszámok kb. 4.000-re. Ha minden okés és jól van bekötve, akkor pát másodperc múlva megjelenik a 2. Ekkor tedd 2.-be és ismételd meg a folyamatot addig, míg ki nem írja a 7-est. Akkor vedd le a gyújtást és kész!

 • AGO Motors
  2012-11-04 03:33:20
  Fokozatkijelző
  Sanyi, Én a HealTech GIpro X-Type fokozatkijelzőt javaslom bele motorspecifikus kábelkészlettel (GIPRO-X + GPX-Y01)!

 • viktor
  2012-11-03 20:52:16
  fokozatkijelző
  köszönöm a választ, de a helyzet az, hogy az én motoromon van már egy g p t gi2001 es fokozatkijelző.ezt kellene beprogramozni.útmutató kellene.

 • AGO Motors
  2012-11-03 13:49:37
  Fokozatkijelző
  Viktor, Én a HealTech GIpro X-Type fokozatkijelzőt javaslom bele motorspecifikus kábelkészlettel (GIPRO-X + GPX-Y01)!

 • viktor
  2012-11-03 11:54:47
  fokozatkijelz??
  hell??! G.P.t. GI 2001 es fokozatkijelz??m van, be is van k??tve,csak programozni k??ne. Tudn??tok k??ldeni egy programoz??si ??tmutat??t? feky.viktor@gmail.com

 • Sanyi
  2012-11-03 10:22:07
  Fokozatkijelző!
  Hello! Érdeklődnék milyen fokozetkijelzőt javasolnál 2004-es yamaha fz6n-hez? Előre is köszi!

 • viktor
  2012-10-23 20:01:33

 • viktor
  2012-10-23 19:57:01
  fokozatkijelző
  helló. a segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy yamaha fz6n -t.2005 ös. Van rajta egy gpt gear fokozatkijelző: http://www.google.hu/imgres?q=gpt+gear&um=1&hl=hu&sa=N&biw=1280&bih=638&tbm=isch&tbnid=7-HQ9W14ryn8RM:&imgrefurl=http://www.redfoximport.be/rfi/rfipages/gpt.htm&docid=zt0OToB2Ld5sOM&imgurl=http://www.redfoximport.be/rfi/rfifoto/gpt-gear.jpg&w=175&h=255&ei=cNmGULHCI5HSsgaop4HoBA&zoom=1&iact=rc&dur=5&sig=114830529785444749937&page=1&tbnh=137&tbnw=94&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:0,s:0,i:68&tx=49&ty=45 ilyen,mint a linken.de ujra kellene programozni,mert le lett szedve az aksi. tudnátok ebben segíteni feky.viktor@gmail.com köszi

 • arpadka82
  2012-10-12 11:11:45

  Köszönöm szépen a választ mindenkinek! Rendesek vagytok! Minden jót!!!!!! :lol:

 • Kunci
  2012-10-08 09:31:05
  re: gsx 750 f
  Kedves arpadka82! A [url]http://tesztmotor.hu/webshop/product.php?id_product=832[/url] oldalon találod meg a motordhoz való (AGO Motors által is javasolt) fokozatkijelzőt.

 • AGO Motors
  2012-10-07 03:19:52
  GSX750F fokozatkijelző
  arpadka82, Én a te motorodba a HealTech GIpro X-type fokozatkijelzőt és a hozzá tartozó motorspecifikus kábelkészletet ajánlom. Cikkszám: GIPRO-X-?? + GPX-S01 Mivel a te képességeiddet nem ismerem, így nem tudom megmondani, hogy neked macerás-e.... Nekem nem macerás...:)

 • arpadka82
  2012-10-05 22:23:23
  gsx 750 f
  Sziasztok. Van egy 1998-as évjáratú Suzuki gsx 750 f mocim. Szeretném megtudni,hogy lehet e fokozatkijelzőt szerezni, szerelni rá. Ha igen akkor milyet, és mennyire macerás dolog beépíteni. Köszi! Üdv arpadka82

 • Lesliee
  2012-08-26 20:21:38
  Környezetvédelmi tiltás
  Helló! Van nekem egy Keeway RKV 125 motorom amiben gyárilag van fokozatkijelző. Ha Megveszem a kiiktatót akkor kb mennyivel fog gyorsabban menni a motor? most max 105km/h. Érdemes-e megvenni

 • zulu07
  2012-08-10 21:52:01
  gz125
  Üdv! \'98-as Suzuki gz125-höz lehetne beszerelni ilyet? Tudnál típust mi kell hozzá? Vagy csak ha az üresjárati visszajelző adóját kicserélem egy gn125-ből származóra?

 • Gyuri
  2012-05-20 22:32:54
  Fz6r
  Hello! Érdeklődnék milyen fokozetkijelzőt javasolnál 2005 ös yamaha fz6r hez?

 • Miller
  2012-03-04 20:56:55
  re: minek
  50.000 km-t mentél fokozatkijelző nélkül, és nem jöttél rá mire jó? Megdöbbentő... :lol: Lehet hogy ki kellett volna próbálnod, és akkor több viszonyítási alapod lenne. B)

 • sszilard
  2012-03-03 22:28:05
  minek?
  Srácok, mire kell nektek ez a baromság? már mentem vagy 50ezret, de még értelmét nem láttam. Az erőt kell érezni, az meg hogy hányadikban van ki nem k*kija le? de pár év után már azt is fogjátok érezni! Tuti!

 • Kunci
  2011-09-14 09:08:20
  re: erdeklödes
  Kedves János! [url=http://www.tesztmotor.hu/webshop/product.php?id_product=858]YAMAHA TDM900 (2002-2009) GIPRO X-TYPE FOKOZATKIJELZŐ - HEALTECH ELECTRONICS[/url] Fentebb már leírtam, hogy a webshopban a legtöbb motorspecifikus kijelző megtalálható. GY.I.K. (még 1x): A motorspecifikus kijelzőket könnyen megtaláljátok Ti is a [url=http://www.tesztmotor.hu/webshop]http://www.tesztmotor.hu/webshop[/url] oldalon. A bal oldali menüből ki kell választani az [b]Elektronika[/b] -t, belül a [b]Fokozatkijelzők[/b] -et aztán pedig a [b]motorspecifikus kijelzők[/b] -et.

 • pusztai janos
  2011-09-13 19:46:31
  erdeklödes
  Szia !! Segitsegedet kerem, Yamaha TDM 900-am van / 2002 -es evjarat / fokozat kijelzöt szeretnek, milyen tipusut javasolsz . Elöre is kösz a segitseged.

 • alimán barnabás
  2011-08-24 21:35:36
  érdeklődés
  szia! érdeklődni szeretnék van egy 2004 es cbr 600 f-em és van rajta fokozatkijelző ami tökéletesen működöt eddig de ma történt vele valami elkezdett 3-as szám villogni és azóta csak 1számot mutat ill ha feljebb kapcsolok akkor meg csak 6 számot ír ki.Mi lehet vele a baj ha tudsz segíts!

 • Jenő
  2011-08-14 21:06:27
  fokozat jelző jav.
  Üdv. Suzuki Bandit 250ccm. 1996-évj. Melyik fokozat kijelzőt ajánlja? Előre is köszönöm a válaszotokat.

 • Kunci
  2011-05-10 10:16:55
  re: Yamaha FZ6 S2
  Szia! Évjáratot nem írtál de a fentebb említett leírás alapján a webshopban szerintem megtalálod.

 • norbert
  2011-05-09 18:29:39

  Nekem egy Yamaha fz6 s2-em van mijen fokozatkijelzőt tudok rárakni?

 • Tesztmotor.hu
  2011-04-27 16:38:42
  Motorspecifikus kijelzők!
  Kedves Érdeklődők! A motorspecifikus kijelzőket könnyen megtaláljátok Ti is a [url]http://www.tesztmotor.hu/webshop[/url] oldalon. A bal oldali menüből ki kell választani az Elektronika -t, belül a Fokozatkijelzők -et aztán pedig a motorspecifikus kijelzők -et.

 • Tesztmotor.hu
  2011-04-27 16:34:21
  re: aprilia rsv tuono 1000r 2008-as
  Kedves András! Szerintem a [url=http://www.tesztmotor.hu/webshop/product.php?id_product=888]APRILIA TUONO 1000R (2002-2009) GIPRO X-TYPE FOKOZATKIJELZŐ - HEALTECH ELECTRONICS[/URL] lesz a Te barátod! ;)

 • andrás
  2011-04-27 16:31:25
  aprilia rsv tuono 1000r 2008-as
  Sziasztok!Aprilia rsv 1000r tuonohoz milyen kijelző a legjobb ami gyorsan érzékel és jelez?2008-as a vas!!Üdv!

 • Chris
  2011-04-06 11:21:17
  cbf125
  Hali! 2010-es Cbf125-be melyiket lehetne beszerelni? köszi Chris

 • Soma
  2011-03-28 17:28:10

  Hi! Érdeklődni szeretnék hogy honda transalp 650-es motorra 2000-es évjárat melyik típusú fokozakijelző használható. Köszönöm a segítséget! Soma

 • marcipan
  2011-03-15 23:08:11

  kösz a sok okosságot,engem meggyőztetek hogy NEM lesz ilyen a mocimon :silly: gondolkodtam rajta de végül is, ha nem tudnám hányadikban vagyok 18 év motorozás után hát... :woohoo: vagy :X

 • S.Csaba
  2011-03-11 20:48:33
  CBF 500
  Szia Elnézést rossz e-mail címet adtam meg, a jó e-mail cím: sdr.csabakukacgmail.com Köszönöm a segítséget !

 • Tesztmotor.hu
  2011-03-11 11:06:08
  re: CBF 500
  Kedves Csaba! Próbáltam a megadott címre e-mail küldeni, de az sdr.csabakukacfreemail.hu ( kukac = @ ) fiók (e-mail cím) nem létezik. Kérlek add meg a jó címed! Köszönjük!

 • S.Csaba
  2011-03-10 17:10:18
  CBF 500
  Köszönöm a gyors válaszodat! Azt szeretném még megtudni hogy szerelési és programozási útmutatót nem tudnátok e felrakni net-re vagy esetleg elküldeni nekem ? Mert kíváncsi vagyok rá hogy betudom-e itthon szerelni vagy el kell vinnem egy olyan helyre ahol megcsinálják nekem. Köszönöm ! sdr.csabakukac freemail.hu

 • Tesztmotor.hu
  2011-03-09 10:07:12
  Honda CBF 500 \'04 fokozat kijelző
  Keves S.Csaba! A HONDA CBF500 ( 2004-2008 ) GIPRO X-TYPE FOKOZATKIJELZŐ - HEALTECH ELECTRONICS kijelzőt javaslom: [url]http://www.tesztmotor.hu/webshop/product.php?id_product=811[/url]

 • S.Csaba
  2011-03-08 22:42:39
  Sziasztok
  Hello nekem egy Honda cbf 500-asom van ami 2004-es évjáratú meik fokozatkijelzőt javaslod rá ? Válaszodat előre is köszönöm !

 • Tesztmotor.hu
  2011-03-01 09:59:58
  re: fokozat kijelző
  Kedves Szabó György! A HONDA CB600F HORNET (2007-2009) GIPRO DS FOKOZATKIJELZŐ - HEALTECH ELECTRONICS kijelzőt javaslom: [url]http://www.tesztmotor.hu/webshop/product.php?id_product=674[/url]

 • Szabó György
  2011-03-01 08:45:50
  fokozat kijelző
  Szia.Érdeklődni szeretnék hogy nekem milyen tipusú fokozat kijelzőt ajánlanál. 2008-AS Honda Hornet CB 600F.a motor tipusa

 • M. Norbee
  2011-02-26 16:13:58

  Szia. 2001 -es Suzuki GSXR600 hoz melyiket kellene vennem? Köszi

 • AGO Motors
  2011-02-03 01:28:07
  Fokozatkijelző
  Roby, HealTech DS-Series fokozatkijelzőt javaslok

 • AGO Motors
  2011-01-29 20:13:28
  fokozatkijelző
  Csuvi, Igen, lehet erre a motorra is fokozatkijelzőt rakni. Én a HealTech X-Type fokozatkijelzőt javaslom GPX-S01-es kábelköteggel az egyszerű beszereléshez.

 • AGO Motors
  2011-01-29 20:10:40
  fokozatkijelző
  MeganosLaci, Igen, lehet a GS500F-re is fokozatkijelzőt rakni. Én az X-Type fokozatkijelzőt javaslom rá kiegészítő sebesség jeladóval.

 • roby
  2011-01-29 09:16:00
  kérdés
  [heló..érdeklődnék,hogy 2010-ben vettem egy 2008-as évjáratú 0-km kawasaki Z1000-et..milyen tipusú fokozatkijelzőt javasoltok hozzá?szeretném,ha pontos és gyors lenne:)előre is köszönöm....color=black][/color][size=x-small][/size]

 • Certy
  2011-01-01 15:46:20
  fokozatkijelző
  Ide sasoljatok! [url]http://riasztos.hu/termmutat.php?term=80[/url]

 • csuvi
  2010-12-26 16:02:29
  fokozatkijelző
  Érdeklődnék hogy 1997-es GSXR 600-hoz melyik lenne jó

 • meganoslaci
  2010-12-25 13:28:09
  fokozatjijelző
  Érdeklődnék hogy suzuki gs500f-re lehet-e valamilyen fokozatkijelzőt rakni?

 • AGO Motors
  2010-12-17 22:38:31
  fokozatkijelző
  Jámbor T. Én a HealTech X-Type-ot javaslom vagy az univerzális (ha a sebességmérő digitális jellel működik) vagy pedig a wss kittel (ha a sebességmérő bowdenes). A sebességmérés akkor digitális, ha a műszerfalon a napi számláló LCD-s. Ha a napi számláló nem LCD-s, akkor bowdenes a meghajtás.

 • JámborT
  2010-12-17 19:38:11
  fokozatkijelző
  inkább úgy kérdezném ha nem jó van -e lehetőség a visszaváltásra?

 • Jámbor T
  2010-12-17 19:20:23
  fokozatkijelző
  Érdeklődnék hogy 2004-es TZR 50-hez melyik lenne jó mert tudom hogy valamelyiket bele lehet szerelni de nem tudom melyiket pontosan.

 • V Paya
  2010-12-08 18:26:07

  Kérném törölni az értesítést.\\nKöszi!

 • AGO Motors
  2010-12-08 15:36:47
  fokozatkijelzok
  CsabeRR, Mint már irták, a szervíz csatlakozók keresztül kapja az információt, igy egyszerű a beszerelése is. Én a HealTech GIpro-DS-t javaslom! Hudi Kristóf, Erre a motorra a HealTech X-Type fokozatkijelzőjét választanám, mivel ennek a motornak nincs fokozatkapcoslója a váltóban. Eléggé gyorsan is működik, nem hibáz.

 • Barla Szabó Péter
  2010-12-08 10:05:22
  fokozatkijelzők
  Kérném törölni az értesítést. Köszi!

 • Hudi kristóf
  2010-12-08 09:45:11
  Fokozatkijelző
  Sziasztok! Érdeklőnék,hogy CBR 600F4i, 2005ös modellhez melyik fokozatkijelző választható mennyiért? Házilag is felszerelhető vagy komolyabb tudás kell hozzá? Erre a motorra való kijelző nem tétovázik, pontosan működik? Köszi a választ! Üdv,Kristóf

 • saresz
  2010-12-08 01:07:52
  Re:CsabeRR
  Üdv.! Mivel nekem is 600RR-em van és én is raktam rá fokozatkijelzőt, a válasz: Healtech Gipro DS ami diagnosztikai csatin keresztül műkszik. http://www.agomotors.hu/webshop/product.php?id_product=679

 • CsabeRR
  2010-12-08 00:38:10
  cbr
  Üdv! Érdeklődni szeretnék hogy 2004-es CBR 600RR-hez mien fajta olcsóbb kategóriájú fokozatkijelzőt tudnál ajánlani illetve hogy ez a tipus, szerviz csatlakozon keresztül kommunikál-e a fokozatkijelzővel? segítségedet előre is köszönöm! üdv.: CsabeRR

 • AGO Motors
  2010-12-01 00:45:43
  válasz
  V.Paya, Csak 1998-tól van benne fokozatkapcsoló

 • V.Paya
  2010-11-30 09:49:16
  Érdeklődés
  Üdv! Érdeklődnék,hogy 1993.-as GSXR 750 blokkjában vajon van-e kivezetve fokozatkapcsoló? Jobban választanám azt a verziót,mint az univerzálisat.

 • istván
  2010-08-28 17:28:11
  Helló!
  Nekem egy 2008as TZR50 van. Melyik kijelző lenne a megfelelő választás? Válaszát elöre is köszönöm és várom.[color=black][/color]

 • Katespapa
  2010-08-08 22:31:04
  körny. tiltás
  Sziasztok, 2009-es Honda 1000RR-en, 1-es / 2-es fokozatokban kevesebb erőt érzek mint a K1 GSXR-750 esen. Hármasban aztán megjön az erő, de az első fokozatokban is, de csak 80-100 Km/h felett. Ez lehet a környezetvédelmi tiltás miatt, vagy egyátalán minek tudható be?? Pontosan hogyan működik a környezetvédelmi tiltás? Hondánál is van ilyen?

 • Szukop Sándor
  2010-07-04 08:14:15

  captcha ]]>1

 • AGO Motors
  2010-05-18 10:50:52

  Ha visszafelé számol, akkor a programozoi funkcióban van, ami azt jelenti, hogy be kell tanítani neki a fokozatokat. Azért villog az \"L-Learning- Tanítás\" betü. Ha beindítottad a motor és továbbra is az \"L\" betü villog, akkor egyértelműen hiányzik a fordulatszám jel a készüléknek.

 • Papp Mihály
  2010-05-18 08:37:51
  ??
  Tegnap meghozta a futár be is szereltem leirás szerint. Nem működött. Elvileg nem kapott fordulatszám jelet pedig a sötét szürke vezetékre kötöttem. Átraktam a világos szürkére ott működött be is tudtam állítani. Összeraktam a motort elindulok vele és csak egy csík jelent meg a kijelzőn. És azóta akármelyik vezetékre kötöm nem működik. Csak számol vissza villog az L betű de nem érzékel fordulatot. Mi lehet a baj?

 • Kunci
  2010-05-13 16:58:28
  R6 Fokozatkijelző
  Szia! Elvileg a [url=http://www.tesztmotor.hu/webshop/product.php?id_product=847]Yamaha R6 (1998-2009) GIpro X-type fokozatkijelző[/url] jó rá.

 • Papp Mihály
  2010-05-13 16:20:38
  ?
  Helló! 2003as yamaha r6-om van. Elvileg a \"Diagnosztikai/szerviz csatlakozóról működő fokozatkijelzők\" való hozzá. Így van? Ha igen akkor mennyibe kerül ez a fajta? Köszönöm!

 • AGO Motors
  2010-04-27 00:59:47
  Kawasaki ER-5
  Gadus, Valamelyik univerzális kijelzőt, amelyikhez van sebesség jeladó is, mivel ha jól emléxem, akkor nem elektronikus a kilóméter óra jeladod (bowdenes). Ha az enyém lenne a motor, akkor a HealTech X-Type-ot választanám jeladóval 23.900HUF-ért.

 • gadus
  2010-04-26 21:00:35
  kawasaki er 5
  Hali!Kawasaki er-5/2004-es/milyen fokozatkijelzőt kéne választanom?

 • AGO Motors
  2010-04-19 02:27:56

  bszp, A tiedhez is a HealTech X-Type-ját javasolnám....

 • AGO Motors
  2010-04-19 02:26:56

  Péder Sándor, Én s tiedhez a HealTech X-Type-ot választanám

 • bszp
  2010-04-18 08:56:29
  Deauville fokozatkapcsoló
  Sziasztok.Nekem egy 2007-es évjáratú Honda Deauville NT700V-m van. Ehhez a típushoz melyik lenne a legjobb választás a fentebb említett fokozatállás jelzők közül? Van a váltójában fokozatkapcsoló?

 • Péderi Sándor
  2010-01-10 12:15:04
  fokozatállás jelző
  Hali.Nekem egy 2002-es évjáratú Yamaha YZF-R6-om van. Ehhez a típushoz melyik lenne a legjobb választás a fentebb említett fokozatállás jelzők közül?

 • Szűcs László
  2010-01-06 14:56:32
  fokozat kijelzo
  Erdeklodnek, hogy a motoromhoz milyen fokozat kizeljot erdemes vennem. A motorom Suzuki Gsx750 Inazuma 2001.

 • adamfzr
  2009-12-23 22:02:04

  [color=red]pályán pl anniyra nem feszülős, de közúton sokszor váltanék 7.-et.. a váltovillám is jól jöhet, sok olyan motor van ami nem olyan tré, hogy összeesik a teljesítményleadás, enyémen is bele lehet vágódni a leszabba.. ha mástnem jó lenn a váltóvillámot látni a szemem sarkából. [/color]

 • szabb
  2009-12-23 16:24:43
  fokjelző
  Szerintem semmi értelme, nem az a lényeg hanyadik sebességben van hanem az milyen fordulaton. Arról nem is beszélve, h baleset veszélyes állandóan azt nézni, h hanyadikban van. Egyszer felnézel aztán már késő...

 • AGO Motors
  2009-12-23 14:53:14

  KriszPc-40, Mivel neked Hondád van és abban nincs fokozatkijelző, ezért a kijelzőnek idő kell, hogy \"kiszámolja\" melyik sebességi fokozatban is vagy. Ha kapcsolgatsz vissza, közben behúzod a kuplungot,a kkor a motor fordulatszáma és a sebessége nincs arányban, azért nem tud vele mit kezdeni. Abban a pillanatban, mikor szinkronizálódik a sebesség és a fordulatszám aránya, akkor mát azonnal mutat. Sajnos ezekre a motorokra csak ilyet lehet feltenni, szóval nincs választási lehetőség.

 • AGO Motors
  2009-12-23 14:49:53

  Dombeat, Ha nagy méretű kijelző szeretnél villanófény funkcióval, akkor az jó választás. Ha inkább kisebb méretűt, akkor a HealTech X-Type-ját választanám.

 • KriszPc-40
  2009-12-23 12:30:07

  Hali! Nekem az ecu csatis kijelzőm van a Hondaámon de valami fenomenálisan k*ki! mondhatnám hogy csak tájékoztatás jellegü mert olyan lassú hogy Pl.: Hungaroring célegyenes vége 6-dikból taposom visza másodikig mikor rápillantok hogy hol is járok még mindig 4-diket mutat amikor én már rég másodikban vagyok. úgyhogy SZERINTEM sz a fajta csakis pénzkidobás mert erre használhatatlan :X

 • Dombeat
  2009-12-19 11:44:13
  fokozat kijelző
  Üdv! Szeretnék venni 2007-es évjáratú Aprilia rs125-re fokozat kijelzőt. A kérdésem az, hogy ez a fajta (GPCrono) jó lenne-e rá. http://www.agomotors.hu/webshop/product.php?id_product=1725 Valami ilyesmi műszerfalat szeretnék: http://www.youtube.com/watch?v=mg9Qd5hl5po&feature=PlayList&p=D8DA632BDDFBB8FB&index=14Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX

213.181.192.30