Tovább a tesztmotorra.

Rossi ötödször nyerte meg a Monza Ralit

Írta: TesztMotor.hu 2016-12-07 07:00:00

A kilencszeres gyorsasági motoros világbajnok rendszeres résztvevője az év végi eseménynek, mostani győzelmével pedig rekordot döntött, illetve állított be (videóval)

Hirdetés
Valentino Rossi hosszú évek óta választja egyfajta levezetésnek a december elején esedékes Monza Ralit, ahol rendre megcsillogtatja autóversenyzői tudását is. Nem volt ez másként idén sem: a Yamaha motorosa a tízszakaszos viadal második etapja után ragadta magához a vezetést, amikor a WRC-menő Dani Sordo büntetést kapott, amiért eltalált egy akadályt.Ezt követően a „Doktor” már nem is engedte ki a kezéből a vezetést, s végül 18,4 másodperces előnnyel diadalmaskodott Sordo előtt, aki a GT-ász Marco Bonanomit tartotta maga mögött az ezüstéremért. Rossi és navigátortársa, Carlo Cassina 2006, 2007, 2012 és 2015 után nyertek ismét, ezzel pedig beállították a Le Mans-i 24 órás már visszavonult sztrájának, Rinaldo Capellónak az ötgyőzelmes rekordját.

Volt még egy MotoGP-ből ismert név az indulók között: Roberto Briviót testvére, a Suzuki csapatát irányító Davide Brivio segítette navigátorként, a Monza Ralin már visszatérő vendégnek számító páros pedig az előkelő ötödik helyen zárt.


Írta: Balogh Tamás; Fotó: Tino Martino
- a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán


Hirdetés

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX

213.181.192.30