Tovább a tesztmotorra.

Írta: Benkő Zsolt 2016-12-14 22:49:11

A Karsai Pécs Kft. épp most a legnagyobb hidegben mutatta be legújabb fejlesztését, a fűthető ruházatot. A ruhában 45-65 fokos víz kering amely gondoskodik róla, hogy motoron tölthesd a telet is! (X)

Hirdetés
A fűthető ruházat gondolata bizonyára sokunk fejében megszületett már egy jó húsz perces buszra várakozás közben a csípős, mínusz fokokban. Van az a hideg, amikor a réteges öltözködés már nem mindig segít és legszívesebben csak beszaladnánk az első meleg helyre, ami utunkba kerül. Gondoljunk bele, hogy mit érezhetnek vajon azok, akik ítéletidőkor is órák hosszat kinn dolgoznak? A motoros futároknak/postásoknak jó lenne egy ilyen melegen tartó felszerelés.

A Karsai Pécs Kft. vezetőségének is hasonló gondolat járt a fejében, amikor úgy döntöttek, hogy megalkotják innovatív fűthető ruházatukat, a ©Motohotweart. A márka nevében is hordozza a motorsportok kedvelőinek szánt gesztust, de minden kültéri tevékenységgel járó munkához kiváló hideg elleni védelmet jelent.Az 1997 óta termelő üzem kollektíváját sorozatosan kérik fel partnerei valamilyen, a hazai és nemzetközi piacot megreformáló termék kifejlesztésében való együttműködésre. Ebben az esetben maga a tulajdonos tett javaslatot arra, hogy a ©Motohotwear ruházat fejlesztését a már sokszor bizonyított csapat végezze.
„Egy, a piacot felforgató hatású termék fejlesztését csak egy, a piacot felforgatni képes teamre bízhattam” – mondja Karsai Béla, majd hozzáteszi: „nagy reményeket fűzök a termékhez, mivel magam is kilométerek százain át teszteltem elégedetten.”

A magyar találmány hosszú évek fejlesztőmunkáját követően érte el jelenlegi formáját. Az alapkoncepción a pécsi vállalkozás számtalan beavatkozást végzett a tökéletes termék létrehozása érdekében. Több új gyártószerszám elkészülte, kísérletek sorozatai, tesztkilométerek ezrei alatt mind a technológia, mind a dizájn tekintetében sikerült egy időtálló és megbízható szettet létrehozni, amely megóvja viselőjét a leghidegebb időjárásban is.„A fűthető ruhánkkal egy eddig kihasználatlan lehetőségre csaptunk le” – meséli Varga István, a projekt menedzsere. Véleménye szerint a termék nagymértékben versenyképes a piacon, hiszen számtalan előnyt tud felmutatni az eddig létező megoldásokkal szemben.
Az előnyök pedig valóban jelentősek.
A szett működése egy kisméretű hőcserélő egység támogatásával valósul meg. A jármű hűtővízének hőjét a ruhát körülölelő csőhálózat biofagyálló folyadéka veszi át, és közvetíti a test felé. A fűtés intenzitását a szetthez tartozó vezérlőegység segítségével állíthatjuk komfortérzetünknek megfelelően. A rendszer nagy előnye, hogy a motorkerékpár generátorát nem terheli az elektromosan fűthető ruhákkal ellentétben és valódi hőérzetet biztosít.
Ezt már tapasztalatból írjuk, mert mi is részesei voltunk az első generáció fejlesztési folyamatának. Furcsa érzés -5,-10 fokban nem fázni motoron, és csak a vezetésre koncentrálni. Az újdonság már kézmelegítőt is tartalmaz, amely nem a markolatot fűti, hanem a kézfejet. El tudjátok ezt képzelni? Ha nem, hamarosan kipróbálhatjátok a MotoPartsShop.hu-ban is lesz bemutató szett beszerelve, amit bárki kipróbálhat.

Mit tartalmaz egy teljes készlet?

Egy teljes fekete/kék/piros overál ára szettben 299.000 Ft
Csak felsőtest melegítésére szolgáló fekete/kék/piros dzseki 275.000 Ft

Az egység tartalmaz egy fűthető kezes-lábast illetve egy dzsekit, mely a test teljes/fölső felületének fűtésére alkalmas, plusz egy ehhez tartozó hordtáskát, központi műszaki egységet, kijelzőt, feltöltéshez szükséges bio fagyálló folyadékot, szerelési kellékeket.
A készlet minden elemet tartalmaz ami a beépítéshez szükséges, de a műszaki egység beépítését kérjük szakszervizben vagy a kijelölt beszerelő partnereknél végeztesd el, mert a szakszerűtlen beszerelésekből adódó károkért a gyártó cég felelősséget nem vállal.
Ruházat anyaga:
külső anyag: 95% pamut, 5% pandex.
belső anyag: 100% poliészter
szilikon cső

Kijelző egység mérete (szé × ma × mé): kb. 9,5 cm × 5,5 cm × 2 cm
Központi műszaki egység mérete: (szé × ma × mé): kb. 20 cm x 7 cm x 12 cm (ezt kell valahová elrejteni a motorkerékpáron, vagy a dobozban, vagy robogó esetén az ülés alatt)

Rendelhető a MotoHotWear webshopjából és megvásárolható a kijelölt kereskedői hálózatban.
Hirdetés

Hozzászólások

 • XPetiX
  2017-01-24 09:49:55
  Szép meg jó de drága meg hova dugjam a Rigámon?(Melóba járás tèlen-nyáron.)

 • nem mai motoros
  2017-01-10 21:08:42
  Csatlakozom az előttem szólóhoz. Iszonyatosan drágának érzem a cuccot. Nem hiszem, hogy a télen fagyoskodó pizzafutárok megrohamozzák a Kft-ét. A kereslet itthon le fog korlátozódni néhány sznob bmw-ésre és harley-isra, no meg ha szerencséje lesz a gyártónak, akkor nyugaton találhat vevőket.
  Magam a kínai aliról rendelt usb-és melegítőpárnákkal mínusz fokokig nyújtottam ki a motorozási szezont. És hogy köztünk maradjon - jeges úton, ha csak nem kenyere az embernek (futárok, pizzások) - nem sok értelme van a motorozásnak. Hiszen akármilyen meleg ruhában is húzod a gázt, egy alattomos megfagyott tócsa oda fog vágni.
  Sok sikert kívánok a gyártóknak!

 • Geri
  2016-12-15 10:46:40
  "A fűthető ruházat gondolata bizonyára sokunk fejében megszületett már" - bizony, olyannyira, hogy évek óta kapható ezerféle fűthető ruházat kifejezetten motorosoknak, és nem is kell hozzá műszaki egység, kijelző, hordtáska, bio folyadék, szerelési kellékek, meg szakember beszerelése, hanem egyszerűen rákötjük a 12v-ra.

  Azt mondanám, hogy sikerült feltalálnunk a spanyolviaszt, de nem, mert egy olyan alternatívát sikerült feltalálni létező termékre, ami végtelenszer drágább, bonyolultabb, praktikátlanabb..

  Nagyon remélem hogy ez csak az én véleményem, mert a magyar csapatnak őszintén sok sikert kívánok. Talán ipari vagy egyéb alkalmazásban lesz valamilyen kereslete...Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX

213.181.192.30